Преместиха стрелеца от Лясковец в затворническа болница
Преместиха стрелеца от Лясковец в затворническа болница / снимка: DarikNews.bg, Велико Търново

Стрелецът от Лясковец Петко Савов бе транспортиран в затворническа болница. Днес около 14,20 часа той беше изнесен на носилка от отделението по реанимация на Великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов" и настанен в линейка с ловешка регистрация, под полицейска охрана.

"Какво да каже?", бяха единствените думи на 53- годишния мъж.

По- рано днес Окръжната прокуратура-Велико Търново издаде разпореждане за транспортирането на лясковчанина, но така и не бе оповестено в коя болница.

Петко Савов, който застреля баретата Емил Шарков и рани още трима служители на МВР, беше ранен при полицейската акция на 14 март. След задържането му той бе опериран от лекарски екип в болницата в старата столица и му беше изваден левият бъбрек. След интервенцията Савов остана с постоянна мярка "задържане под стража" в лечебното заведение.

Според д-р Николен Стойнов, ръководител на лекарския екип, който проведе лечението до момента, състоянието на мъжа е стабилно, пациентът е захранен и може да бъде транспортиран.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Други новини от Велико Търново