Председателят на Общинския съвет в Бургас подава оставка
Председателят на Общинския съвет в Бургас подава оставка / Sofia Photo Agency

Председателят на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов от „Атака” подава оставка заради решението за изграждане на джамия в квартал „Меден рудник”, съобщи самият той.

Валери Симеонов беше категоричен, че с решението му не се подменя вотът на избирателите и то не е отстъпление от принципите на партията. Затова са ни избрали, да не позволим ислямизация, каза Симеонов. Той беше категоричен, че „Атака” ще спре да носи негативите от управлението на ГЕРБ в града и ще престане негласно да е в коалиция с тях. По думите му сега представител на ГЕРБ или пък ДПС ще оглави Oбщинския съвет в Бургас.

Според лидера на „Атака” Волен Сидеров ГЕРБ трябва да отговорят каква държава искат – на джамиите или европейска България. Той не изключи възможността и в други градове, където управлява партията на Борисов, да изникнат джамии.

От „Атака” разкриха, че на фирма, близка до ДПС, е възложено да изготви общ устройствен план на Бургас. Сидеров съобщи, че в Малинова долина в София ще се изгради ислямски център, в който неизбежно щяла да изникне и джамия.