/ БГНЕС
Това, което се случи днес, е, че се даде предизборна добавка, която се даваше в годините на ГЕРБ на много ниски пенсии, само за да се замазват очите на едни пенсионери, това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в кулоарите на НС по повод гласуваното окончателно решение в парламента за великденска добавка само за пенсионерите, които са под линията на бедност. 

"Това, което е по-лошо, е, че милион и половина пенсионери не получават тази добавка, а само половин милион и тук човек се пита защо предизборно, защо само един път, защо не постоянно покачване на пенсиите, както ние го искахме и защо едни трябва да получават, а други не", допълни Петков. 

По думите му "старите времена много бързо опитват да се върнат", но "хубавата новина е, че изборите наближават и хората ще кажат искат ли тези подхвърляния от джипката еднократно, или искат постоянно покачване на техните доходи за всички", каза още Петков.

По повод коментара по-рано на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще подкрепят министър Георги Гвоздейков да оглави изборния щаб, Петков напомни, че той вече е изключен от редиците на ПП. 

"Това, което Борисов и Пеевски умело правят, е един маркетинг трик, където слагат името на Гвоздейков отпред, за да си правят всичките задачи за купен вот в МВР, които са си поставили, с пълната координация от министъра до главния секретар, реално да могат да оправдаят и да замажат очите на хората през името на Гвоздейков. Искат изцяло да държат контрола в собствени ръце и според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен по време на тези избори", допълни Кирил Петков. 

"Борисов последните няколко дни само казва, че никой не познава, никой не е виждал, а всички българи знаем, че това са пълни лъжи. Това е правителството на Борисов и Пеевски, по-точно на Пеевски и Борисов, тяхното МВР, те ще правят изборите, за съжаление използват името на човек, изключен от ПП", каза още той. 

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов от своя страна заяви, че в последните дни се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски и всички, които се ползват с доверието на Пеевски, остават или се връщат на своите позиции. 

Той още веднъж сподели, че страната ненужно е била тласната към предсрочни избори.  "Веднага започна мръсна кампания срещу нас, тепърва хората ще си формират мнението, нормално е да има различни настроения", каза Иванов.

В началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще излезем с много ясна формула за това как си представяме управлението на страната, посочи още той. 

"Тази формулаще стъпи на споразумението, което предложихме (на ГЕРБ – бел. ред.) и ще забележите, че в това споразумение отсъстваше г-н Пеевски и именно това се превърна в причината да бъде взривено управлението", допълни той и уточни, че предстои колективните органи на партиите в коалицията да вземат решение.