/ БГНЕС
Над 5500 подписа внесоха в ЦИК поддръжниците на Десислава Иванчева от Инициативен комитет „Непослушните”, за да я регистрират като кандидат за евродепутат.  Подписите са събрани не само в София, но и в много градове от страната, заяви Рустислава Желязкова, която дойде в сградата на Централната избирателна комисия с тримесечното си бебе.

„Атака“, НФСБ и Инициативният комитет на Десислава Иванчева регистрираха листите си за евроизборите
 
„Тук сме, за да внесем тази подписка в защита на Десислава Иванчева, но не само на нея, а и на гражданското общество, което както всички знаем, неговите права бяха потъпкани с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. С внасянето на тази подписка се надяваме Десислава Иванчева да спечели място в ЕП и оттам да защитава правата на нашите граждани“, коментира Желязкова.

Иванчева беше осъдена на 20 години затвор
 
Ще искаме от съда полиграф, обяви Петър Кържилов, също от Инициативния комитет, подкрепящ Иванчева:
 
„Ще искаме съдията да разреши г-жа Иванчева да мине на полиграф, но ако не я допуснат да се състезава наравно с другите кандидати, ще поискаме това от съда - в ареста или затвора, където и да е, да се осъществи тази процедура, за да бъде убедено цялото общество, че тя не е извършила това престъпление, за което е обвинена.“

БГНЕС

 
Бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и бившата и заместничка Биляна Петрова са осъдени на първа инстанция за поискан подкуп съответно на 20 и 15 години затвор и в момента са в женския затвор в Сливен.

БГНЕС

 
Днес или утре Иванчева ще бъде преместена в София, за да отиде на процедури за ин витро оплождане, за да си има един ден и тя дете, съобщи пед журналистите Петър Кържилов.