Районният съд в Петрич наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 18-годишния Георги Попстоянов, който преди ден блъсна на тротоар в Петрич трима младежи. Това съобщи пред Българската телеграфна агенция защитникът на обвиняемия адвокат Иво Стефанов.

Кола помете трима младежи на тротоар в Петрич
 
Според адвоката до налагането на тази тежка мярка се е стигнало най-вече поради големия обществен натиск. Защитата ще обжалва наложената мярка. Делото е насрочено за четвъртък, 23 август, в Окръжния съд в Благоевград, допълни адвокат Стефанов.

В четвъртък Районната прокуратура в Петрич привлече като обвиняем Георги Попстоянов, чийто баща е бивш икономически полицай, за тежкия пътен инцидент, при който пострадаха трима младежи, двама от които - на 17 и на 15 години, са в болница в тежко състояние.

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, блъснал младежи на тротоар в Петрич

18-годишният водач управлявал лек автомобил "Опел Астра" с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който се намирали пешеходци. Свидетели на катастрофата обаче твърдят, че шофьорът дълго време е правил дрифтове по улицата, макар полицията да отрича тази версия. Разследването по случая продължава.

Междувременно в Петрич близки и приятели на пострадалите се събраха на спонтанен протест и поискаха записи от охранителните камери, за да се види имало ли е опасни дрифтове преди удара. Протестиращите блокираха движението на коли по централната улица в града. Близките на пострадалите се страхуват, че случаят ще бъде потулен.

Собственик на заведение: Младежи правят дрифтове нощем из Петрич

От прокуратурата заявиха, че с множество експертизи ще се доказва какво точно се е случило на пътя.

Пред Дарик собственикът на заведението, пред което стана инцидентът, каза, че нощно време из улиците на Петрич младежи правят дрифтове с колите си. По думите на Кирил Костадинов, предпочитани са кръговите кръстовища: "През деня е натоварено движението, но през нощта младите търсят изяви. Идват деца, които растат в среда, в която мислят, че всичко е позволено".