Дрифт - техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено извежда автомобила извън контрол чрез „презавиване“, довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми.
Дрифт - техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено извежда автомобила извън контрол чрез „презавиване“, довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми. / ThinkStock/Getty Images
Собственик на заведение: Младежи правят дрифтове нощем из Петрич
98528
Собственик на заведение: Младежи правят дрифтове нощем из Петрич
  • Собственик на заведение: Младежи правят дрифтове нощем из Петрич
Младежи правят дрифтове с колите си нощно време из улиците на Петрич. Това разказа пред Дарик Кирил Костадинов – собственик на заведението, пред което в нощта на сряда срещу четвъртък 18-годишният Георги Попстоянов помете трима младежи с колата си.

Кола помете трима младежи на тротоар в Петрич
 
До момента официалната причина за катастрофата по данни на МВР е шофиране с несъобразена скорост, като вчера от „Пътна полиция” отрекоха Попстоянов да е правил дрифтове. При удара 17-годишно момче изгуби крака си, който спешните медици се наложило да ампутират на място. Сериозно пострада и 15-годишно момиче, което също е в болница. Двамата са стабилизирани, но остават в тежко състояние.
 
Междувременно с прокурорско постановление шофьорът бе оставен в ареста за 72 часа.

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, блъснал младежи на тротоар в Петрич
 
По думите на Кирил Костадинов нощно време младежи често правят дрифтове по улиците на Петрич, като предпочитат кръговите кръстовища. Според него това е и вероятната причина за инцидента в сряда вечер: "Мисля, че децата си правят дрифтове и това е причината. Това е мое мнение, най-добре компетентните органи знаят. Дрифтове, неопитно момче, мокър път, защото тогава валеше и не е могъл да овладее колата и се е случило. Ние го коментираме, недоволстваме. В кръговото движение правят много такива през нощта, в по-късните часове. През деня е натоварено движението, но през нощта младите търсят изяви. Идват деца, които растат в среда, в която мислят, че всичко е позволено".
 
Междувременно днес на мястото на инцидента роднини и приятели на пострадалите младежи се събраха на спонтанен протест. Те настояват за справедлив процес и наказание срещу шофьора Георги Попстоянов, чийто баща е бивш икономически полицай. Междувременно с прокурорско постановление арестът на Попстоянов бе удължен до 72 часа.