/ Българска Патриаршия
Дипломатът е помолил Светейшия патриарх и Българската православна църква да имат в молитвите си сирийския народ и Сирия
Негово светейшество българският патриарх Неофит прие днес Мухамад Мухамад - временно изпълняващ длъжността посланик на Сирия у нас, съобщиха от Българската патриаршия.
Срещата се е състояла в Софийската митрополия, а посланикът е изразил своята благодарност за възможността да бъде приет от Светейшия патриарх.

Посланик Мухамад е предал своите поздрави за новата година и за празника Рождество Христово, както и е изразил надеждите си настъпилата вече 2020 г. да бъде мирна, здрава и благоденствена както за България, така и за Сирия.

Посланикът на Сърбия към патриарх Неофит: Няма по-близки народи от нашите (ВИДЕО)

На приема посланик Мухамад е споделил на патриарх Неофит за активната работа на Антиохийската патриаршия за насърчаването на сирийските граждани да бъдат добри помежду си и да живеят в мир и разбирателство. "Патриаршията насърчава хората да обичат родината си и да остават в нея", е казал още той.

Дипломатът е помолил Светейшия патриарх и Българската православна църква да имат в молитвите си сирийския народ и Сирия в тези трудни и тежки години за страната.

Светият синод ще дари средства за клиниката по детска онкохематология на болница „Царица Йоанна-Исул“

Патриарх Неофит е пожелал на посланик Мухамад мирна, здрава и ползотворна година, с много успехи и с осъществяване на всички добри намерения в работата му у нас.

В срещата са участвали също Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха.