Украинският кандидат е отказал да подпише договор с Министерството на отбраната
Полската фирма Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. е за изпълнител на обществената поръчка за ремонт на шест двигателя за българските изтребители МиГ-29, след като класираният на първо място участник „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД уведомява, че отказва да подпише договор. Това показва справка на БТА в Регистъра за обществени поръчки.

Миналия месец стана ясно, че "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД е спечелил обществената поръчка.

Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. предлага обща цена от 9 552 000,00 евро (18 682 088,16 лева) без мито и ДДС за извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест броя двигатели.

МО прекрати обществена поръчка на двигатели за МиГ-29

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 през април. Предметът ѝ включва извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за МиГ-29 за възстановяване на техния междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на всеки един двигател не трябва да бъде по-голям от девет месеца.

Ведомството прекрати процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29 по-рано тази седмица.
Николай Трифонов/БТА