Две фирми са одобрени да представят първоначални оферти по обществената поръчка на Министерството на отбраната за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29, показва справка в Регистъра за обществени поръчки. Решението за предварителен подбор е публикувано на 9 май.

Радев: Ако бяхме предлагали българските изтребители МиГ-29, сега щяха да са в Украйна

Фирмите, които ще бъдат поканени да представят първоначални оферти по процедурата, са "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД и Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A.

„Кандидатите са представили необходимите документи относно личното състояние и критериите за подбор. След проверката им за съответствие, Комисията констатира, че документите отговарят в пълен обем на условията, посочени в Документацията за обществената поръчка, както и на ЗОП и ППЗОП, и предоставят цялата необходима информация, изискана от Възложителя. Не са налице основания за отстраняване“.

Това се посочва в решението, подписано от служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

България получи първия самолетен двигател за МиГ-29 от Полша

МО обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 през април. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 19,2 млн. лв. с ДДС.

Предметът на обществената поръчка включва извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 за възстановяване на техния междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на всеки един двигател не трябва да бъде по-голям от девет месеца.
 
Николай Трифонов/БТА