Полицаят, обвинен за убийството на родители си, се оплака от тормоз в ареста
Полицаят, обвинен за убийството на родители си, се оплака от тормоз в ареста / БГНЕС, архив

Обвиненият за убийството на родителите си Венцеслав Караджов е подал жалба до прокуратурата, че е подложен на психически тормоз в пловдивския арест, съобщи адвокатката му Зоя Тошкова.

Бившият служител на икономическа полиция твърди, че в килията му настанили задържан от ромски произход, който бил нечистоплътен, непрекъснато го дразнел и се опитвал да го предизвика на бой. Казал на Караджов, че ще си разбие главата в стената и ще набеди него.

Обвиненият в убийството на родителите си Караджов остава в ареста

От прокуратурата отговорили на ченгето, че не са компетентни да разпореждат в ареста, съобщава "24 часа".

Тошкова смята, че вкарването на рома било част от "играта" на разследващите да пречупят полицая и да го накарат да признае, че е застрелял майка си и баща си.

Труповете на Цветан и Божурка Караджови бяха открити с огнестрелни рани на 15 май м.г. в дома им в кв. "Христо Смирненски". На следващия ден синът им бе закопчан.

Обвиненият в двойно убийство Караджов за пореден път иска по-лека мярка

Караджов продължава да твърди, че е невинен и е натопен. Според него криминалистите не работят по никакви други версии. Защитничката му Зоя Тошкова е категорична, че няма доказателства той да е извършителят на престъплението.

Оръжието все още не е открито, въпреки че на два пъти бил претърсван гребния канал в Пловдив заради твърдение на свидетел, че е видял ченгето и съпругата му да хвърлят там чанта. През февруари Караджов за пети път ще поиска в съда да бъде освободен. Досега молбата му винаги бе отхвърляна.