Обвиненият в двойно убийство Караджов за пореден път иска по-лека мярка
Обвиненият в двойно убийство Караджов за пореден път иска по-лека мярка / снимка: БГНЕС, архив

Пловдивският окръжен съд ще разгледа постъпило искане за изменение мярката за неотклонение „Задържане под стража” на обвиняемия Венцеслав Караджов. Делото започва в 13.30 часа в зала №106.

На служителя на сектор „Икономическа полиция“ е повдигнато обвинение за това, че на 15.05.2016 г. в Пловдив умишлено и с користна цел е умъртвил родителите си Цветан и Божурка Караджови.

Два дни по-късно пенсионерите Божура и Цветан Караджови бяха намерени убити в дома им на ул. „София“ в кв. „Христо Смирненски“. Жертвите на двойното убийство неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани. Това каза пред Дарик позната на покойните мъж и жена, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им, който е служител на „Икономическа полиция“, често им налитал на бой. Родителите и синът са водили дело за жилищен имот, за което се предполага, че е било в основата на конфликта помежду им.

Караджов има и друго обвинение – за това, че е предоставил огнестрелно оръжие на непълнолетния си син, с което тийнейджърът е произвел изстрели.

Още през май по време на полицейски разпит, Алекс призна, че баща му го е обучавал как да борави с боен пистолет. За подобно нарушение законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. При малолетни обаче има редукция, която може да смекчи наказанието до 3 години. На тийнейджъра беше наложена мярка „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая".