Прокуратурата повдигна обвинение на сина на убитите пенсионери
Прокуратурата повдигна обвинение на сина на убитите пенсионери / Кирил Кирилов

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство срещу 45-годишния полицейския служител Венцеслав Караджов и го привлече като обвиняем за предоставяне на огнестрелно оръжие на непълнолетния си син – престъпление по чл. 338 ал. 2 от Наказателния кодекс.

В началото на май 2016 г. в землището на с. Дедево, Пловдивско, Караджов-син на двамата пенсионери Цветан и Божурка Караджови, които преди два дни бяха намерени убити, е предоставил на 15-годишното си момче пистолет с цел обучение в стрелба и с оръжието са били възпроизведени изстрели. Караджов е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа в ареста.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив в момента по делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

За престъплението, по което е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лева.

Припомням, че прокуратурата разследва двойното убийство на 74-годишния Цветан Караджов и на 69-годишната му съпруга Божурка Караджова в дома им на ул. „София“ в град Пловдив.

Жертвите неколкократно са подавали сигнали в полицията, че са били малтретирани. Това каза пред Дарик позната на убитите пенсионери, пожелала да запази анонимност. По думите й синът им, който е служител на „Икономическа полиция“, често им налитал на бой. Тя допълни, че няколко пъти той е бил уволняван от полицията и повторно назначаван. Жената, която работи в заведение наблизо, каза още, че Цветан и Божурка са били добри и спокойни хора. Продали са апартамента си и са се заселили в къщата, която е разположена непосредствено до трафопост. Семейството и синът им са водили дела за жилищен имот, за което се предполага, че е в основата на конфликта помежду им.