Похвали за Кунева от Сената на Италия
Похвали за Кунева от Сената на Италия / netinfo

Работата на Меглена Кунева като еврокомисар ще бъде положителен подарък и за България, и за Европейския съюз. Това каза председателят на Комисията по европейски въпроси на Сената на Италия Андреа Мандзела след срещата му с българския министър по европейските въпроси.

В днешния разговор подчертахме огромното значение на ресора "защита на потребителите", с който тя ще се занимава като еврокомисар, и бяхме единодушни, че това е едно от основните права на европейските граждани, каза Мандзела. По думите му някои изследователи вече говорят не толкова за значимост на отделни европейски граждани, колкото - на гражданина потребител.

Оценихме високо яснотата на идеите, които госпожа Кунева сподели с нас, нейната специфична компетентност и най-вече страстта и желанието, с което се хвърля в бъдещето си поприще, каза Мандзела.

Министър Кунева подчерта, че преди нейното изслушване в Европейския парламент предстои много работа. Гледам с много голяма сериозност на това изслушване и съм убедена, че Европейският парламент е базисен за добрата работа на институциите в ЕС, добави тя.

Италианската парламентарна делегация, водена от Андреа Мандзела, е от вчера на официално посещение у нас. По-рано днес италианските парламентаристи разговаряха с председателя на Народното събрание Георги Пирински, с председателите на комисиите по европейска интеграция и по външна политика - Атанас Папаризов и Соломон Паси, с представители на групата за приятелство България-Италия. /БТА/