Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев / Дарик радио
Плевнелиев видя здравеопазването като каца без дъно
95694
Плевнелиев видя здравеопазването като каца без дъно
  • Плевнелиев видя здравеопазването като каца без дъно
Здравеопазването е каца без дъно, коментира президентът Росен Плевнелиев в обзорното предаване на Дарик „Годината“. Той посочи „добросъседство” за дума на годината.

Здравният министър заговори за смекчаване на мораториума

„За мен битката в здравеопазването би била българските политици да излязат и да кажат „Това е най-тъмният, най-корумпираният, най-нереформираният сектор“. Преди 10 години ние давахме 1 милиард лева за здравеопазване, а през 2018-а ще дадем над 4 млрд. лв. Посочете ми едно нещо, което се подобри, един човек, който е доволен. Ние наливаме четири пъти повече, милиарди повече в тази каца без дъно и нямаме нищо, което да се е подобрило“, каза Плевнелиев и допълни: „Не става въпрос за тези 30 млн., аз бих дал 300 млн., но най-важното нещо за здравето – аз съм живял в Германия осем години и са ме карали всяка година да отида на профилактичен преглед, иначе пада застраховката“, отбелязва Плевнелиев.

Борисов: Майка ми си отиде от рак, може да преразгледаме мораториума за лекарствата

Той сподели, че всяка година си прави профилактичен преглед. Това направил и през 2017-а веднага след края на президентския си мандат. „Аз съм на 53 години, чувствам се здрав, силен, но профилактиката е най-доброто“, каза Плевнелиев.