Петър Москов: ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант
Петър Москов: ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант / снимка: БГНЕС, архив

„Никой от Реформаторския блок, а и повярвайте ми - и от ГЕРБ, не е имал за цел кадрови решения, разпределяне на министерски или други постове. Няма как преди да е уточнено каква политика ще провеждат тези министри да се говори за министри", заяви за „Здравей, България" по Нова телевизия представителят на Реформаторския блок Петър Москов във връзка с продължилите над 6 часа консултации между ГЕРБ и РБ за съставянето на правителство.

По думите на Москов, основната част от разговора била насочена към това да бъде постигнат консенсус около управленските приоритети на ГЕРБ: „Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла."

Оказва се, че „двата препъни-камъка" са „къде повече, къде по-малко основателното притеснение на ГЕРБ за начина на взимане на решения в РБ".

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос", увери Петър Москов. Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.

Според Петър Москов бъдещо управление, включващо ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант.

"Очакваме следващо развитие на преговорите", заключи представителят на Реформаторския блок.

Източник: NovaNews.bg