Патрашкова: Ще предоставя доказателствата, които имам
Патрашкова: Ще предоставя доказателствата, които имам / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Главният редактор на вестник „Галерия" Кристина Патрашкова заяви, че Георги Първанов й се е обадил вчера лично и са разговаряли по телефона.

„Още тогава той каза, че ще заведе най-вероятно дело. Така че не съм изненадана от новината, която е съобщил днес", заяви пред БГНЕС Патрашкова по повод заплахата на Първанов да съди изданието.

Вчера Кристина Патрашкова заяви в интервю по Нова телевизия, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. "Заявявам категорично, че такива срещи с Румен Петков и с Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи", каза тя вчера.

"След като се стигне до делото във всички случаи ще предоставя доказателствата, с които разполагам. Може и преди това да прозвучат част от записите, с които разполагаме", допълни Патрашкова днес.

Кристина Патрашкова отново подчерта, че е доволна, че в обществото е започнал важен дебат: "Доволна съм, че в обществото се води важен политически дебат - за коалициите, партньорствата в политиката и задкулисието. Смятам, че това е полезното", каза тя и добави: "Но щом като г-н Първанов така държи да урежда отношенията си с журналисти чрез съд. Това е разбира се негово право".

Попитана дали ще извадят тези записи, Патрашкова отговори: "Той твърди, че няма такива срещи, че няма никаква колаборация с г-н Борисов. Ние твърдим обратното. В момента сме ситуация - дума срещу дума. Първанов ще се опита да докаже своята правота, а ние нашата", допълни тя.

Георги Първанов коментира по-рано пред Нова телевизия публикацията във вчерашния брой на вестник "Галерия", от която става ясно, че изданието разполага със запис на негова неотдавнашна среща с Бойко Борисов. Първанов отрече да се е виждал с Борисов от времето, когато той е бил премиер, и се зарече да съди изданието.