Георги Първанов: Решенията се вземат от Станишев и Пеевски
Георги Първанов: Решенията се вземат от Станишев и Пеевски / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Председателят на движение АБВ и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов опроверга появилите се слухове в медийното пространство и заяви категорично, че от години не се е срещал с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера журналистката Кристина Патрашкова, главен редактор на в. "Галерия", заяви в интервю по Нова телевизия, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел поотделно срещи с Румен Петков и с Георги Първанов. "Заявявам категорично, че такива срещи с Румен Петков и с Първанов са провеждани. Имаме доказателства от няколко източника за това. Разполагаме със записи", каза тя.

„От години наред не съм срещал Бойко Борисов - от годините, когато беше премиер и срещите ни са били официални", заяви Първанов в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

Той посочи въпросната публикация във вестника, в която се твърди, че журналистите разполагат със запис от среща на Първанов с Борисов в Банкя, но подчерта, че в Банкя не е бил, въпреки че знае къде живее Борисов. Затова той потвърди, че ще съди въпросното издание.

„Има една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП", заяви още Първанов. Той нарече „омагьосан кръг" предложението за шеф на ДАНС през лятото и последвалата според него медийна подкрепа към Станишев от кръга на Пеевски.

„Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега", коментира Първанов.

По думите му хората в настоящото правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция.

„Не бих казал, че има война в БСП", твърди Първанов. Според него с основание от левицата смятат, че АБВ ще дръпне електорат, който на тях им е необходим.

„Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени", заяви председателят на движение АБВ.

На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов отвърна: „Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията".

Президентът бе категоричен, че няма цялостно отрицателно отношение към кабинета: „Когато имам бележки към правителството или към конкретни министри, ги казвам", допълни той.

По думите му в партията няма никаква чуваемост, а само монолог.

Той заяви категорично, че няма да участва в листата на АБВ за евроизборите и няма намерение да създава нова политическа формация, като допълни, че няма да напуска БСП, а „да напуснат партията тези, които подвеждат избирателите". По думите му няма механизъм, по който да бъде изключен от партията.

Източник: NovaNews.bg