Борисов сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори
Борисов сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Борисов ще сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори
69501
Борисов ще сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори
  • Борисов ще сезира главния прокурор за подслушване на негови разговори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде проверено кой го подслушва.

Причината - вестник „Галерия" твърди, че притежава аудиозаписи от срещи на Борисов с Румен Петков и президента Георги Първанов.

В кулоарите на парламента Борисов отрече да се е срещал с Първанов след края на мандата му, но не каза дали се е виждал с Румен Петков.

„На никой не съм длъжен да обяснявам вкъщи кой идва. Първанов в Банкя никога не е идвал", категорично отсече Борисов.

По думите му ДПС и Моника Йосифова стоят зад компроматите срещу него.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли възможността за коалиция между партията му и формацията на Първанов АБВ.

„Ние сме единствените, които сме доказали, че коалиции не правим. И ГЕРБ, докато аз съм му председател, с АБВ коалиция няма да прави. Ясно и точно казвам. За последно пихме кафе в неговата резиденция, когато още бях премиер. От тогава не съм го виждал. Гигов по никакъв начин не съм го виждал, освен че го бия на тенис, но понеже от дълго време не съм играл и съм контузен, това е със сигурност няколко години. Така стана навремето със спекулацията, монтажа, манипулирания запис, който изтече по Мишо Бирата. Така в момента се готви някой манипулиран запис. Аз съм убеден, че такъв запис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали", допълни Бойко Борисов.

Когато хванаха американците, че подслушват Меркел, нито един журналист не попита какво е говорила Меркел по телефона. Всеки пита кой ще понесе наказателната отговорност, че си е позволил нерегламентирано да го прави, заяви Борисов.

„Това е международен скандал. Тук ще стане българският Уотъргейт - или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия", каза още той.

По-рано през деня пред Нова телевизия Георги Първанов също отрече да се е срещал с Борисов, като подчерта, че от години не се е виждал с него, и се зарече да съди изданието.