Отварят част от Околовръстното шосе на София
Отварят част от Околовръстното шосе на София / снимкa: Sofia Photo Agency

От 4:30 часа утре се възстановява движението на превозни средства по Околовръстния път между бул."Черни връх" и ул."Бистришко шосе", съобщават от Столичната община. Остава да важи забраната за движение на товарни автомобили с допустима максимална маса над 10 тона. От утре по нормалния си маршрут отново ще се движат автобусите по 111-та и 112-та линии.

От 4:30 часа на 16-ти септември до 24:00 часа на 15-ти октомври се забранява влизането на превозни средства по бул. "Симеоновско шосе" между ул."Проф. Иван Странски" и ул."Босилек". Забраната се налага заради реконструкция на преминаващия под бул. "Симеоновско шосе" магистрален водопровод.

От утре до 14-ти октомври се закрива автобусна линия 67 и се променят маршрутите на автобусни линии с номера 68, 69 и 70 като началната и крайната им станция става автостанция "Хладилника". Автобусите ще се движат от автостанцията по бул. "Черни връх", ул."Папрат", ул. "Захари Зограф", ул."Симеоновска", бул. "Симеоновско шосе" до началото на с. Бистрица и от там по обичайните си маршрути. Автобусите от линии 68, 69 и 70 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци на маршрутите.