Отпускат 579 000 лева за Кресненското дефиле
Отпускат 579 000 лева за Кресненското дефиле / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет одобри разходите за овладяване на бедственото положение след наводненията. Комисията е утвърдила 579 000 лева за укрепването на главен път Е-79 София - Благоевград - Кулата, в района на Кресненското дефиле. Този участък от международния път пропадна вследствие придошлата река Струма на 5 декември, очаква се трасето да бъде възстановена до края на седмицата.

Заседанието на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС бе проведено под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. В заседанието участваха областните управители на Благоевград Валери Смиленов, на Кюстендилска област Любомир Анчев и представители на Националното сдружение на общините, съобщиха от МВР.

Взетите решения са свързани основно с предоставянето на средства за разплащане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Най-голямата част от тях са за овладяване на бедственото положение, причинено от последните наводнения в началото на месеца.

Комисията одобри за Благоевградска област близо 430 000 лева. Средствата са за разчистване на пътни участъци, почистване на отводнителни съоръжения, разчистване на свлачища и възстановяване на пътни настилки. За възстановяването на главен път Е-79 София - Благоевград - Кулата комисията утвърди 579 000 лева. Средствата са за разходи по укрепването му.

Други новини от Благоевград