/ iStock/Getty Images
По искане на Софийска окръжна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления – блудство с непълнолетни момичета и заплаха за убийство.

В хода на разследването по делото, към настоящия момент е установено, че обвиняемият живеел на семейни начала с жена на 38 години. Тя имала четири деца – три момичета и момче.

Изправят пред съда мъж, обвиняем за блудство със 7-годишната си племенница

На 18 април 2020 г. започнали блудствените действия на обвиняемия спрямо двете момичета на 13 и 11 години. Мъжът извършвал престъпните деяния ежедневно чрез употреба на сила и използване на положение на зависимост и надзор с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, спрямо двете момичета. Той нееднократно ги заплашвал с убийство, ако кажат на някого. Майката на децата също била заплашвана от него.

На 16 май 2020 г. извършил блудствени действия и спрямо 5-годишно дете. Няколко дни по-късно обвиняемият бил под моста на р. Искър заедно с двете момичета. Там мъжът извадил нож и заплашил едно от момичетата с думи: „Искаш ли сега да те убия и след това да те хвърля в реката, никой няма да разбере“. Децата успели да избягат. Насилникът се укрил в гората, изхвърлил ножа, с който заплашвал пострадалите, но бил заловен.

8-годишна присъда за мъж, изнасилил, блудствал и пребил непълнолетно момиче

По делото са назначени и извършени съдебно-медицински експертизи, установяващи наличие на наранявания по телата на трите момичета.

Разследването на извършените от обвиняемия престъпления продължава под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.