/ БГНЕС
Осми ден майки на деца с увреждания стоят пред парламента без нито един депутат или министър дори да спре при тях. Преди седмица те опънаха палатков лагер пред Народното събрание  и се заканиха, че ще стоят там, докато властта им обърне внимание.
 
В Деня на детето родители на деца с увреждания разпънаха палатка в градинката зад Народното събрание в знак на протест срещу безхаберието на депутатите към проблемите на хората с увреждания. Майките припомниха, че не искат пари на калпак, а закон за личната помощ и подпомагане според потребностите на всеки човек с увреждане.

Майки на деца с увреждания искат закон за личната помощ и имат ясни предложения
 

И оттогава всеки ден са там, но досега нито един депутат не е спрял при тях, въпреки че входът им е само на метри от майките. За ежедневието пред вратата на депутати разказва Ирена Юручка:
 
„Осми ден никой не ни забелязва, не знам, невидими ли сме, не сме им интересни ли?! По-скоро не им пука“, каза Юручка.

Родители на деца с увреждания опънаха палатков лагер пред парламента
 
А те са на метри от служебния вход на парламента, откъдето депутатите идват и си отиват всеки ден.
 
„Тук е голям старт. Колите спират и бързо, много бързо се качват в колите и бягат, защото сакън да не тръгнем да ги причакваме. Но ние не, просто стоим срещу тях, поне засега. Не сме стигнали до такива действия – да тичаме, да ги пресрещаме и да ги притесняваме. Очакваме те да проявят интерес към нас, но осми ден – не“, допълниха майките.

Социалният министър: Нов закон за хората с увреждания до края на юли
 
„Днес имаше парламентарен контрол и премиерът, и министри бяха тук. За съжаление, премиерът не го видяхме, не знаем как влезе този човек, как излезе. Нито ние го видяхме, нито той нас“, посочиха още те.
 
Майките на деца с увреждания нямат никакво намерение да спрат с протеста си пред вратите на Народното събрание. Дори и никой депутат да не им обърне внимание.

Столично училище подтикнало майка на дете с аутизъм да му потърси друго учебно заведение?