Ново интернет предизвикателство, наричано „Kiki Challenge”, стана хит в социалните мрежи.
 
Да излезеш от бавно движеща се кола и да се снимаш, докато танцуваш до нея. Танците са на песента "In my feelings" на канадския рапър Дрейк. Във видеоклипа на песента обаче няма такива движения. Смята се, че идеята за предизвикателството идва от американската интернет звезда Шиги.
 
На 30 юни Шиги публикува видеоклип как танцува на улица в Ню Йорк. Видеото му е гледано от близо 7 милиона души. В него обаче той не скача от кола в движение.

Опасен ентусиазъм: Младеж направи челна стойка на висок паметник в Търново (СНИМКА)
 
След него американският футболист Одел Бекъм Джуниър качва клип как слиза от кола и започва да танцува на песента. Така започва публикуване на клип след клип. Актьорът Уил Смит дори се качва на мост в Будапеща, за да потанцува на ритъма на песента.
 
Видеоклиповете се появиха и у нас. Гимнастичката от бившия ансамбъл по художествена гимнастика Цветелина Найденова също качи такъв. Десетки хора у нас са се снимали как танцуват, докато колата се движи.
 
„Беше ми много забавно, досега не бях правила нито едно предизвикателство във Facebook, за първи път ми е. По-забавно е да го направиш, отколкото да го гледаш”,  разказа пред NOVA Христина, момиче, участвало в интернет предизвикателството.

Опасна мода: Деца увиснаха от покрива на 16-етажен блок, за да си направят клип
 
Според психотерапевта Веселин Герев тези тенденции се създават от известните личности, чиито последователи им подражават: „Много известни хора правят това нещо и това кара техните последователи да направят като своя идол. Дори когато им се казва, че това е опасно, те напук правят точно обратното”.
 
Освен забавен, танцът може да бъде и опасен. „В зависимост от мощността на автомобила скоростта е между 7 и 15 км в час. Ако автомобилът е с автоматична скоростна кутия, след като се напълнят необходимите обороти, скоростната кутия може да превключи на втора предавка, тогава настигането му от човек става абсолютно невъзможно”, каза автомобилният състезател Румен Дунев.
 
Заради честите инциденти последваха редица санкции и мерки срещу предизвикателството в различни държави. Полицията в Индия, Арабския свят, САЩ, Испания предупредиха, че може танцуващите да бъдат глобени, ако бъдат хванати. У нас, ако ви заловят да правите това, може да останете без книжка за една година и до получите солена глоба.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
nova.bg