Нов вид опасно селфи - деца увиснаха от покрива на висок блок, за да си направят екстремни клипчета. Любителското видео, което се появи социалните мрежи, стигна и до полицията. По случая започна разследване, съобщава NOVA.

Полицията свали ученици от покрива на жилищен блок (ВИДЕО)
 
Мястото е покривът на 16-етажна жилищна сграда в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Предизвикателството да се качат на блока приели пет момчета на възраст между 12 и 14 години.
 
Вратата към покрива е заключена. За това децата се промушили през метални решетки, след което прескочили парапет и вече били на покрива. След това се качили върху комините, за да се снимат.

16-годишна с тежки изгаряния след селфи върху влак
 
За още повече адреналин едно от момчетата дори увиснало от покрива на блока. После младежите започнали да хвърлят различни предмети от покрива.
 
Опасното забавление продължило около 10 минути, но само един мъж от блока ги забелязал и им направил забележка.

14-годишно момче с тежки изгаряния след опасно селфи
 
Момчетата от клипа не живеят в блока. Не е ясно как са влезли, тъй като входната врата се отваря с чип, а подстъпите към покрива са заключени.
 
Психологът Веселин Герев коментира, че стряскащото в случая е възрастта на децата. Правели го, за да се доказват.
 
„Т.е. за тези деца авторитети са тези, които имат асоциално поведение и тези, които правят екстремни луди неща. Дори в клипа едно от децата казва луд ли съм, луд ли съм и  всички казват, да много си луд, което предизвиква една така бурна еуфория”, каза той.

13-годишно момиче увисна на електрически стълб заради селфи
 
Полицията вече е разпознала децата от клипа.
nova.bg