16-годишна с тежки изгаряния след селфи върху влак, търсят кръводарители
16-годишна с тежки изгаряния след селфи върху влак, търсят кръводарители / Sofia Photo Agency, архив

16-годишно момиче пострада тежко при токов удар в Димитровград, след като се качила на покрива на влак, за да си направи селфи.

Обгорено от волтова дъга момче в Пловдив рискувало заради бас

Марияна е приета в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив в събота с 51% изгаряния, като по-дълбоки са тези на двата й крака и лявата ръка.

14-годишно момче с тежки изгаряния след опасно селфи

Инцидентът е станал на 5 март. Тогава 16-годишното момиче, заедно с още две свои приятелки, тръгнали към Гара Север, за да си направят селфи от покрива на влак - опасна мода сред младежите в последно време.

Пострадалата се качила по стълбата на вагона, след което се изкачила на покрива му и се изправила, за да направи селфито. В този момент обаче била покосена от токов удар и паднала от покрива на земята.

Приятелките й извикали спешна помощ, а след първоначалния преглед медиците от центъра за неотложна помощ в Димитровград изпратили девойката в пловдивската клиника, където е и в момента.

Смъртоносна мода - селфита на екстремни места

Момичето все още е в термичен шок, стабилизирана е, но има опасност за живота й, обясниха за Дарик от здравното заведение. В момента тя е в реанимацията на Клиниката по пластично-възстановителна и естетическа хирургия. Предстои Марияна да бъде оперирана и затова от болницата обявяват старт на кръводарителска кампания. Ще се приемат кръводарители от всяка кръвна група.

„Важно е в Кръвния център кръводарителите да казват, че даряват за Марияна, настанена в реанимацията на Клиниката по пластично-възстановителна и естетическа хирургия към УМБАЛ „Св. Георги", уточняват от Университетската болница.