Днес е първи работен ден след приемането и влизането в сила на новите и по-строги мерки във връзка с извънредното положение в страната.

На КПП край Драгичево трафикът е засилен тази сутрин. Вече се е образувала опашка от автомобили. За да влязат в София, е необходимо хората да имат декларация, че работят в града или идват по неотложни причини. Четирима полицаи проверяват всяка една от колите.

Младен Маринов: Мерките ще стават още по-сериозни (ВИДЕО)

19 са пропускателните пунктове на входовете на София, на които се извършват подобен вид проверки.

БГНЕС

5 контролно-пропускателни пункта на полицията са разположени на различните входно-изходни точки на Русе. През почивните дни нямаше проблеми при преминаването през КПП-тата на Русе. Повечето хора разполагаха с необходимите документи. Имаше и такива без документи и те са били върнати.

Галя Пенчева, мениджър в строителна фирма, каза пред БНТ, че подкрепя мерките. Служителите в нейната фирма работят на групи. През почивните дни са извадили служебните бележки за служители от различни общини.

В Пловдив 13 са общо КПП-тата на всички входно-изходни точки на града. Полицейски екипи денонощно следят дали хората в автомобили и автобуси имат важна причина за да преминат блокадата.

БГНЕС

На КПП-то на "Голямо конарско шосе" трафикът тази сутрин е голям. Колоната е голяма, но се движи експедитивно. Проверките са бързи. Полицията проверява пътуващите и в колите, и в автобусите на градски и междуградски транспорт. Пропускат се товарни автомобили и тирове. Гратисният период за получаване са служебна бележка за пловдивчани е до 17 часа днес.

172 снегорина чистят София

На входа на Варна от автомагистрала "Хемус" вече се образува колона от автомобили. Двама полицаи проверяват шофьорите. Няма напрежение. Всичко става бързо и с разбиране от страна на шофьорите. Гратисният период за служебни бележки от работодател е до утре.

Късно снощи кметът на Варна съобщи, че вече има фирма, която произвежда шлемове и първата партида ще бъде готова още днес. Те ще бъдат раздадени на хората на първа линия - лекари, медицински и социални работници, доброволци. Шлемове ще получат и полицаите на входовете на града.
БГНЕС