/ ThinkStock/Getty Images
Днес бе разпространено официално съобщение от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи, че се извършва проверка по повод информация за инцидент в МВР болница. По-късно директорът на СДВР Георги Хаджиев обясни пред журналисти във Военния клуб, че в МВР болницата са дошли хора, които са пожелали да осъществят допълнителна охрана на настанения там Стайко Стайков. Било им е обяснено обаче, че това не е позволено и те са си тръгнали.

Синът на бизнесмена Миню Стайков е намерен пребит и е приет в болница
 
Синът на обвиняемия Миню Стайков бе преместен в МВР болница късно вечерта в понеделник, след като първоначално беше приет в "Пирогов".
 
Той беше издирван над три месеца чрез Интерпол и ЕЗА, като, според обясненията му, досега е бил отвлечен и не е знаел, че е търсен от органите на реда. Според разследващите той е бил част от престъпна група заедно с баща си за нелегални цигари и ДДС измами.

Стайко Стайков не знаел, че го издирват с Интерпол
 
Хаджиев уточни, че охраната на Стайков се осъществява от ГД "Охрана" към правосъдното министерство. Той отрече твърденията, че лицата са искали да изведат Стайков от лечебното заведение.
 
Директорът на ГДНП Христо Терзийски коментира, че към настоящия момент не са потвърдени твърденията на Стайков, че върху него са били упражнени неправомерни действия. Има проверка по случая.
БТА