/ БГНЕС, архив
Загиналите пилоти оставят по две деца сирачета
Оцелелият от разбилия се Ми-17 е транспортиран във ВМА
97756
Оцелелият от разбилия се Ми-17 е транспортиран във ВМА
  • Оцелелият от разбилия се Ми-17 е транспортиран във ВМА
Бордният техник на катастрофиралия снощи край Пловдив военен хеликоптер е транспортиран във Военномедицинска академия (ВМА).
 
Състоянието на Алексей Каменов е стабилно. Пациентът е контактен и адекватен. Продължават вторичните прегледи и изследвания, информираха от болницата тази сутрин.
 
Техническа неизправност свалила военния хеликоптер край Пловдив (ВИДЕО)

Снощи около 20:30 ч., при планов полет, вертолет Ми-17 пада от около 50 м височина в района на авиобаза Крумово.

Екипажът на борда на вертолета е бил от трима военнослужещи. Командирът на екипажа и помощник-пилотът при падането на вертолета са загинали. Третият член на екипажа - Алексей Каменов, е напуснал сам хеликоптера и е вървял стотина метра. Транспортиран е веднага в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив с фрактура на глезена и на ребрата, а тази нощ е приет във ВМА.
 
Спират полетите в авиобаза Крумово до изясняване на причините за трагедията
 

Загиналитепри катастрофата край Пловдив капитан Стоян Неделчев и капитан Пламен Пантилеев
Министерство на отбраната


Капитан Стоян Неделчев е бил щурман на вертолет в авиационно звено на военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1997 г. Роден е на 31 януари 1973 г. в град Елхово. Завършил е ВВВУ "Георги Бенковски"-Долна Митрополия през 1997 г. със специалност "летец-пилот" на вертолет. Летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа. Летял е на Ми-2, Ми-8 и Ми-17. Награждаван е многократно със служебна благодарност. Женен с две деца.      
 
Капитан Пламен Пантилеев е бил командир на авиационно звено във военно формирование 32 040 - Крумово. Във Въоръжените сили служи от 1994 г. Роден е на 14 юни 1970 г. в град Бяла, област Русе. Завършил е висше образование във ВНВВУ "Георги Бенковски"-Долна Митрополия през 1994 г. със специалност "летец-пилот" за Военновъздушните сили (ВВС) на вертолет. Летец-пилот ІІ клас с над 600 летателни часа. Летял е на L-29, Bell 206 и Ми-17. Награждаван е многократно от командирите си със служебна благодарност и от началника на отбраната. Женен с две деца.

Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов