/ БГНЕС
Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и то с много години. Това коментира в 24 авиобаза - Крумово министърът на отбраната Красимир Каракачанов след инцидента с военния вертолет Ми-17, при който загинаха двама пилоти.
 
Военен хеликоптер падна край авиобаза Крумово, двама загинаха

Според него "много политици дрънкаха глупости и все още има такива, които говорят, че не ни трябва армия, не ни трябват средства за ново и модерно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника". Той е категоричен, че освен за превъоръжаване са необходими и средства за поддръжка на наличната техника, която носи и дежурствата, която изпълнява и задачите.
 
Техническа неизправност свалила военния хеликоптер край Пловдив (ВИДЕО)

Хеликоптерът Ми-17, който вчера аварира, е една от машините, които трябва да бъдат поддържани. Те са годни, здрави, но трябва да се отделят необходимите средства за поддръжката им, каза още министърът.
 

Министерски съвет, пресцентър


Спират полетите в авиобаза Крумово до изясняване на причините за трагедията край Пловдив

Около 20.30 ч. снощи, при изпълнение на тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа, вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в района на авиобаза Крумово. При инцидента загинаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният техник - офицерски кандидат Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури.

Състоянието му тази сутрин е стабилно, съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА), където тази нощ е бил транспортиран Каменов. Мъжът е контактен и адекватен. Продължават вторичните прегледи и изследвания, допълват от лечебното заведение.
БТА