Оцелели от катастрофата на АМ Тракия при Вакарел разказват за кошмара (ВИДЕО)

Оцелели от катастрофата на АМ Тракия край Вакарел в петък разказват пред NOVA за случилото се. На 13 април кола удари автобус и той се обърна в канавката на аутобана в района на Вакарел. При инцидента смъртта си намериха шестима души, а 23-ма бяха ранени. Вчера наблюдаващият прокурор съобщи, че като обвинаема е привлечена 29-годишната шофьорка на колата. Тя е задържана за 72 часа.

13 април: Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и пострадали (СНИМКИ)

"Уплаших се още в първия момент, когато видях автобусът да тръгва надясно. Аз бях зад шофьора, виждах всичко и общо взето знаех, че нещата отиват натам. Може би това ме спаси, защото се хванах за нещо около мен и оттам нататък помня, че стоях в безтегловност. По едно време видях как кракът ми се обръща и след това лежах на тревата”, разказва Стоян Атипов – един от оцелелите след катастрофата с автобус на АМ „Тракия” в петък.

Обвиниха шофьорката на колата от смъртоносната катастрофа при Вакарел

„Видях момента, когато автобусът се изкриви на една страна, заклати се и се наклони. Аз си мислех, че ще се преобърнем, но той започна да се сурка в канавката и тогава стана кошмарът – точно този момент помня най-ярко! И чакаш! Докато се плъзга, ти чакаш! Чуваше се шум на стъкла, ламарини, викове”, споделя друг оцелял Стефан Радушев.
Той твърди, че никой не е посъветвал пътниците да сложат колани. Въпреки това Стефан търсил колан, но не видял такъв.

Каква е най-вероятната причина за тежката катастрофа с автобус на „Тракия“?

„Според мен, ако повече си помагаме един на друг, нещата ще изглеждат по съвсем различен начин”, казва още мъжът.

Всички новини за трагичната катастрофа може да намерите тук
nova.bg