Обилни дъждове събориха част от оградата по границата ни с Турция
99910
Обилни дъждове събориха част от оградата по границата ни с Турция
  • Обилни дъждове събориха част от оградата по границата ни с Турция
Част от оградата ни с Турция отново е паднала. Това показват снимки, публикувани в социалните мрежи от депутата от БСП Николай Цонков. Кадрите са от 4 декември. Падналата ограда е на 12 км от Малко Търново, в местността Дълбокия дол.
 
Октомври 2017-а: Напълно е готова оградата по границата ни с Турция

Социалистът Николай Цонков обясни повече за снимките: „Вчера ми ги изпратиха и аз веднага ги публикувах. Абсолютно на 100% се доверявам на източника. Не ги познавам гражданите, те се свързаха с мен, ходили са там на място. Не съм сигурен къде точно живеят, но разбрах, че това нещо се е случило в района на Дълбок дол. Това е сериозен пробив в националната сигурност. Вече сме подали веднъж сигнал до прокуратурата, но ще преценим дали ще поискаме и втори път прокуратурата да проверява случая. Сега очакваме тя първо да излезе с резултатите от проверката, която в момента извършва”.
 
Оградата между България и Турция не е предпазно съоръжение 

Снимките на падналата ограда по границата ни с Турция са истински, заяви в кулоарите на парламента депутатът от „Обединени патриоти” Валери Симеонов. Оградата е паднала заради обилните дъждове от последните дни. Този участък е обезпечен от 24-часова охрана, а държавата вече е започнала ремонта на падналата част.
 
Изграждат нови постове за видеонаблюдение по границата с Турция

„Нека да сезират прокуратурата. Всеки има право да подаде сигнал, в случай, че смята, че има нарушение. Снимките са ми известни, известно ми е мястото. Участък от около 30-40 м от оградата е отнесен. Участъкът се казва Дълбок дол, южно от Сливарово, недалеч от Вълчанов мост. Датата е 28 ноември, сряда, когато падна дъждът. На 29 ноември става поразяването на тези 30-40 м от оградата. Същият ден стана наводнението в Одрин, когато се изсипа над 70 л/кв.м. Това струпване и стичане на огромни количества вода е предизвикало повличане на чакъл, дървета, отнасяне на пътища и съответно отнасяне на тази част от оградата. Така ще бъде и занапред, за съжаление. Оградата е направена на изключително насечен терен. Вече се работи по възстановяването й”, поясни Симеонов.