От днес Главна дирекция „Национална полиция” вече е с нов шеф, а в ДАНС от дни тече проверка.

Пореден директор в МВР се раздели с поста си

Мотиви за смяната на директора на „Националната полиция” не бяха дадени. Ясно е само, че на мястото на Николай Хаджиев вече е назначен главен комисар Станимир Станев. А на фона на тази рокада, се появи информация за мащабна акция и нахлуване от страна на ДАНС именно в „Националната полиция”, ГДБОП,  и специализираната прокуратура. По информация на NOVA в службите няма акция, но тече сериозна проверка.

Тя е започнала преди десетина дни и е назначена от вътрешния министър Бойко Рашков. В ГДБОП проверката продължаваше и през деня, като там са служители от Дирекция „Инспекторат” и Бюрото за контрол на СРС-та.

Станимир Станев е новият директор на Главна дирекция „Национална полиция“

„Няма такава акция. Това е лъжа. Има една най-обикновена проверка по данни, съдържащи класифицирана информация. Бях днес там. Директорът на ГДБОП беше при мен, проверки там няма”, заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Бойко Рашков беше лаконичен пред медиите за продължаващите рокади в службите. А дали ще има смени и заради проверките в ГДБОП, специализираната прокуратура и полицията, предстои да се разбере.