Нов скандал с чужди туристи по българското Черноморие. Собственик на заведение в стария Несебър наруга жена и я изгони от заведението си. Причината е, че отказала да плати за ползването на тоалетната. Случката била заснета, а кадрите - разпространени в социалните мрежи.

Кадрите са заснети в едно от реномираните заведения в Стария Несебър. Туристите не платили такса за тоалетната, разказа пред NOVA Юливие, която се грижи за чистотата на санитарните възли.

„Дойдоха и им казах, че се мотаят в ресторанта. Не бяха седнали, нито поръчали. Уведомих, че ако седнат като клиенти и си поръчат, тогава тоалетната ще бъде безплатна. Едната туристка ме изблъска. Влязоха в тоалетната и ми се изсмяха”, разказа Юлвие Юмерова.

КЗП: Таксата „зареждане на телефон” – законна, таксата „тоалетна” – не

Сменили няколко пъти масите, на които сядали, но така и не поръчали нищо. „Затвориха менютата и тръгнаха. Аз ги спрях и им казах, че ми дължат 2 лева за тоалетна, защото не бяха клиенти на заведението. Пак бях изблъскана и ми отказаха да платят”, добави Юмерова.

Тогава се намесил наемателят на заведението. „Тази жена е бутана всяко лято, блъскана е като говедо. Човек какви нерви трябва да има? Ако това е нивото на туризма, моите уважения, мерси за такива туристи”, коментира наемателят на заведението Борислав Борисов. На въпрос дали отчита като грешка това, че е напсувал туристките Борислав отговаря така: „Не го отчитам, а тяхна грешка е, че се подиграват с нас и това е от години.“

От Комисията за защита на потребителите обясниха, че нямат получен сигнал и не могат да вземат страна в конфликта.

След скандала с израелски туристи в хотел в Слънчев бряг - каква е истината? (ВИДЕО)

Това е поредният инцидент с чужди туристи, който става публичен чрез социалните мрежи. В началото на сезона арестуваха управител на хотел в „Слънчев бряг” заради агресия към израелски туристи.
nova.bg