"Калин Стоянов трябва да си подаде оставката. Твърденията "аз съм политическо лице и оперативната работа се води от друг, вече не работят. Тук, освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност". Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя посочи, че от БСП осъждат и "онези действия на полицията, с които посегнаха и биха журналисти и мирни граждани, които спокойно си вечерят със семействата".

Стоянов: Разграничавам се от всякакъв вид произвол, не толерирам никакви форми на насилие

"Осъждаме всички вандалски действия, унищожаване на държавна и общинска собственост, нападения над полицаи. Тези хора от протеста трябва да получат наказателна отговорност, защото част от тези действия са престъпления по Наказателния кодекс", допълни Нинова.

Командир и двама старши полицаи са отстранени след сблъсъците на протеста на футболни фенове

Лидерът на БСП заяви, че ще подкрепят с гласовете си създаването на Анкетна комисия за установяване на фактите по случая.

Нинова коментира и вота на недоверие към кабинета "Денков", заявявайки: "Нека да се сложи край на тази мъка - мъка за тях и катастрофа за държавата". "Да си ходи тази сглобка, за да се нормализира обстановката и да погледнем с някаква перспектива напред", каза още тя.

На въпрос готови ли са с трети вот на недоверие, Нинова заяви: "Не, в момента не готвим такъв. Готвим алтернативен бюджет на това, което ще внесе Асен Василев.