/ БГНЕС
Нито една реформа не се прави така, както трябва, разкритикува лидерът на БСП Корнелия Нинова кабинета в началото на днешното пленарно заседание, на което депутатите изслушаха премиера Бойко Борисов за въвеждането на тол системата.

Според Нинова вместо да докара повече приходи в бюджета, улеснения за бизнеса и по-хубави пътища за хората, новата система за таксуване на на тежкотоварния трафик, на база измината разстояние, поражда единствено „хаос, напрежение и протести“.

Борисов: Не си спомням нито една реформа на БСП за 100 години управление

„Няма нито един печеливш от тази реформа, освен фирмите, които ще приберат 32 млн. лева от това“, категорична бе лидерът на опозицията.

„Три пъти стартирате системата, три пъти провал“, продължи с критиките Нинова, визирайки поредното отлагане на старта на системата след вчерашната среща на премиера с представители на превозвачите. От парламентарната трибуна Корнелия Нинова зададе и въпроса защо частни оператори ще държат цялата информация за транспорта на стоки и хора в страната, както и има ли опасност от това.

Превозвачите на протест заради тол системата (ВИДЕО)

„Как ще я използват? Можем само да гадаем“, смята тя. Според нея премиерът носи лична отговорност за "предизвикания хаос" и дължи обяснения на обществото "по какъв начин ще бъде подреден". 

От БСП днес настояха по темата да бъде изслушан и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който според тях е най-компетентен по темата.