/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов ще бъде изслушан в парламента заради ТОЛ системата в четвъртък на 27 февруари.

БСП първоначално искаха това да се случи днес, но тъй като премиерът е в чужбина, ще бъде изслушан утре.

Заедно с него информация на депутатите ще дадат и регионалният министър Петя Аврамова и проф. Олег Асенов от АПИ, като предложението за това дойде от ГЕРБ.

"На 1 март влизаме на крачка от една много сериозна промяна в начина на таксуване, за ползване на републиканската пътна инфраструктура. Разбира се, знаете, че това отне много сериозни усилия както от страна на парламента, така от страна на изпълнителната власт през последните години. Предвид всичките трудности, през които сме преминали през последните години, в крайна сметка на 1 март трябва да стартира създаването на тази електронна система за таксуване на тежкотоварни автомобили над 3, 5 тона и с вече въведената система за електронни винетки, да се превърне в една от най-модерните системи за таксуване на пътища в цяла Европа", каза Александър Ненков.

От БСП пък акцентираха върху напрежението в населените места около София заради винетките.

"За съжаление и до ден днешен нито решението на Министерски съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Лъжата, която беше казана миналата година януари месец продължава да действа. Хората не знаят какво да правят освен да следят по телевизията някои от управляващите да излезе и да обясни", отсече соцдепутатът Георги Свиленски.