Не са водени до момента разговори с мен за поста министър-председател. На този етап това е спекулация, защото дори не знаем на кого ще бъде връчен третия мандат, а дори да се стигне до там, това зависи от „Продължаваме промяната”.

Това заяви бившият председател на Народното събрание Никола Минчев от „Продължаваме промяната” пред NOVA.

„Продължаваме промяната“ върнаха мандата на президента Радев 

"Разделителните линии винаги са били ясни – съдебна реформа, насочването на публичния ресурс към обществото, а не към чекмеджета и джобове и борба с корупцията", посочи Минчев. Според него, ако президентът връчи третия мандат на ДПС, това ще означава директна покана за избори.

"Винаги е добре да се правят опити, независимо от малките шансове за успех", коментира Минчев относно заявките и на другите партии, че ако третият мандат отиде при някоя от тях, те ще направят опити за кабинет.

От друга страна, продължи Минчев евентуалният по-дълъг живот на парламента донякъде връща в дискусията опцията за гласуване с хартиени бюлетини. "Очевидно това ще е една от важните теми в краткия оставащ живот на 47-ото Народно събрание. Връщането на хартиените бюлетини ще бъде крачка назад за демокрацията", убеден е депутатът.

Атанасова: Борисов по-скоро се пошегува за тримата депутати, изборите са единственият шанс

"Когато стане ясно, че отиваме на избори, въпросът за общо явяване с Демократична България ще бъде поставен на масата. Това не е въпрос на лично убеждение, трябва да се направи социология и анализ", каза още Минчев.
NOVA