/ БГНЕС, архив
„По-сериозно внимание трябва да се обърне на медицинските специалисти, които работят на терен с хората. Те трябва да бъдат максимално бързо обезпечени със защитни средства“. За това призова заместник-председателят на парламента и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер, коментирайки разпространението на COVID-19.

Борисов: Пикът на коронавируса ще е през септември

У нас вече са потвърдени шест случая на заболяването, което принуди ръководството на парламента да приеме стриктни предпазни мерки по време на работата на законодателния орган, част от които предвиждат отделяне на представителите на медии от народните представители. Така журналистите се оказаха изолирани в отделна зала, което пък предизвика и недоволството на част от представителите на медите.

„Мерките, които са предприети са адекватни и са в синхрон с предписанията на Националния оперативен щаб. Може да се поспори по част от предприетите действия, но принципно смятам, че Народните представители – първо – не са в най-рисковата група, застрашена от това, което се случва“, смята д-р Джафер. 

Според нея ограниченията за посещенията на парламента са правилни, защото има случаи, в които през сградата на ден преминават около 2 000 посетители.