Назначиха експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия”
Назначиха експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия” / снимка: БГНЕС
Назначиха експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия”
71498
Назначиха експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия”
  • Назначиха експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия”

Назначени са необходимите експертизи за верижните катастрофи на магистрала „Тракия”, при които загинаха двама и бяха ранени 15 души. Това съобщи за Дарик радио говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Има две досъдебни производства за тежките инциденти от 31 март. За катастрофата със смъртните случаи в южното платно на магистралата работи окръжната, а инцидентът с ранените от другото платно е поверен на районната прокуратура. Предприети са автотехнически, съдебномедицински и химически експертизи. Те ще установяват причините за тежките инциденти,  механизма за телесните повреди и смъртта, както и това дали водачите са употребили алкохол.

Над 20 автомобила катастрофираха сутринта на 31 март  по магистрала „Тракия” край Пловдив. При първата верижна катастрофа на 135-ти км загинаха  временно  изпълняващата длъжността директор на Института по розата и етерично маслените култури в Казанлък  проф. Лилия Кръстева и командирът на военния полигон в Корен подполковник Анатолий Първанов. При другата катастрофа, станала на 137-ми км, има ранени, без опасност за живота.

Още новини от Пловдив