/ ThinkStock/Getty Images
Нападнаха жената и двете дъщети на заместник-главния мюфтия
94061
Нападнаха жената и двете дъщети на заместник-главния мюфтия
  • Нападнаха жената и двете дъщети на заместник-главния мюфтия
Нападнаха жената и двете дъщери на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали. Инцидентът е станал на паркинга на голям столичен хипермаркет, разказа за Дарик главният секретар на Мюфтийството Джелал Фаик.  Атаката е започнала със словесни нападки на верска основа, след което жената и дъщерите й са станали обект и на физическа саморазправа.

Нападателите са две момичета и млад мъж. Началото на нападението пък започнало, защото жената е била със забрадка. Пострадалите са прегледани от медицински екип и ще си търсят правата. Това се случва на третия ден от свещения за мюсюлманите Рамазан Байрам, припомни главният секретар на Мюфтийството Джелал Фаик: "По-тежко са пострадали двете момичета, които са се притекли на помощ на майка си. Има някаква версия, че нападателите са скинари. За нас това няма никакво значение. Въпросът е, че това е акт на омраза, а нападението е извършено в един космополитен град, какъвто е София", посочи той.

Джелал Фаик не скри, че всички в Мюфтийството са шокирани от нападението. "Това е нападение не само над семейството, а над всички тези хора, чиито съпруги и деца са забрадени. Това е много конфузна и много тежка ситуация. Всички сме в шок, да не говорим за семейството. Но в една държава това е съвсем нормално, щом вицепремиер на границата може да дърпа бабички, какво остава за гражданите", допълни Фаик.

Работата по случая продължава, а пострадалите ще си търсят правата в съда, обясниха още от Главното мюфтийство.