/ iStock/Getty Images
Най-малко 10 души бяха убити при въоръжено нападение през нощта в Гуаякил, главния пристанищен град и икономически център на Еквадор.

Въведено е извънредно положение поради нарастващото насилие, свързано с наркотици, съобщи полицията.

Ужасното нападение, което един свидетел описва като безразборна стрелба, е станало в магазин в югозападната част на града. На тротоара се виждаха тела, лежащи в локви кръв, а хората плачеха и се прегръщаха, докато полицията отцепи района, видя кореспондент на АФП.

Главната прокуратура на Еквадор съобщи в Twitter, че е започнала "предварително разследване на убийството на 10 души, след въоръжено нападение в събота вечер... Други двама души са ранени."

Стрелба и много ранени на парти след абитуриентски бал в САЩ

Местната полиция също потвърди броя на загиналите в Гуаякил, който се превърна в един от все по-кървавите центрове на войната между съперничещи си банди за трафик на наркотици в страната.

Разположението на пристанищния град на тихоокеанското крайбрежие го превръща в стратегическа отправна точка за пратките с наркотици към Съединените щати и Европа.

Убийството е последното от неотдавнашната вълна от насилие, включваща убийства, свързани с банди и картели, и множество бунтове и кланета в затворите.
От 1 април в Гуаякил е въведено извънредно положение, което позволява на военните да се мобилизират по улиците и да въвеждат полицейски час.
БГНЕС