Трима мъже, единият от които с криминално досие, след употреба на алкохол бягаха от полицията цяла нощ, като навъртяха общо 360 км из Централна и Южна България.
 
Полицаи гониха автомобил стотици километри, двама са арестувани (ВИДЕО)

Гонката, започнала в малките часове, тръгнала от Стара Загора. Там шофьорът на лек автомобил „Пежо” не се подчинил на стоп палка и заедно с двамата си спътници, потеглили към Чирпан. Полицията тръгнала след тях.
 

БГНЕС


Бегълците продължили към Пловдив, после Раковски, после пак Пловдив, завъртели отново към Раковски, където влезли и в града. Поели към Подбалканския път, минали и през Калофер, където за малко не блъснали пешеходци.
 

БГНЕС


Търсят с кучета избягалия край Стара Загора

Към момента е установено, че автомобилът на бегълците не е собственост на нито един от тримата, които са пътували в него. Единият от тях е криминално проявен. За другите двама няма такава информация.
 

БГНЕС


Автомобилът обаче не е обявен за откраднат. Колата беше запечатана от полицията, натоварена на платформа и откаран към районното управление, където ще бъде извършен обстоен оглед.
 

БГНЕС


Вчера тримата бегълци били в казино в Стара Загора, където употребили алкохол. След това са се качили в автомобила. След дългото преследване двама са задържани между Ръжена и Ягода. Задържаните са на 23 и 32 години, единият от тях е криминално проявен. Полицията в областта проверява автомобилите и издирва изчезналият мъж.

Неговата самоличност вече е установена, потвърди пред NOVA главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов. "Лицето не е криминално проявено. След като са се спукали гумите на автомобила, водачът е скочил почти в движение, успял е да се укрие към този момент, но е въпрос на време да бъде задържан", съобщи Иванов.

Не са произведени изстрели от служителите на МВР при издирването на водача на автомобила, уточни главният секретар на МВР. Това са били пиратки, хвърлени от пазач на станция в района. "От нас е използвано единствено устройство за принудително спиране на автомобили", поясни главният секретар на МВР.
БГНЕС