34 души са задържани преди и след вечното дерби тази вечер, а други 23 във видимо нетрезво състояние не са допуснати до стадиона. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. След срещата група фенове счупиха стъкло на автобус на градския транспорт в близост до НДК.

Цацаров: Санкциите за футболните хулигани трябва да бъдат жестоки
 
В изнервен полуфинален мач Левски и ЦСКА завършиха наравно - 2:2, а сините отиват на финал със „Славия”.

Мачът премина без сериозни инциденти при драконовски мерки за сигурност.

Този път вечното дерби започна без традиционното шествие на агитките. Още сутринта полицията предупреди, че няма да допусне организирано придвижването на запалянковци, както и събирането на големи групи фенове, посочва NOVA.

Посетители на срещата бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 души. 11 от тях за притежание на наркотици, 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), 2 за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и 6 – без документи. Общо 23 в нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона.

Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата
 
За първи път бяха в действие новите камери за видеонаблюдение, с които служителите на реда имат визуален достъп до всеки фен по трибуните и около стадиона.

И преди, и след мача полицията беше на всеки ъгъл в центъра на София.
 
При изтегляне на публиката след мача, от фенове на един от отборите беше счупено стъклото на автобус на градския транспорт в района на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Черни връх“. Задържани са двама души. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.

Оставиха в ареста мъжа, който рани тежко полицаи с бомбичка, той им се извини
nova.bg