На протеста в сряда ще има и хора, организирани от левицата
На протеста в сряда ще има и хора, организирани от левицата / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
На протеста в сряда ще има и хора, организирани от левицата
66203
На протеста в сряда ще има и хора, организирани от левицата
  • На протеста в сряда ще има и хора, организирани от левицата

Трайното решение на конфликта в Сирия може да бъде намерено само по политически път и всяка форма на военна намеса е нецелесъобразна преди изчерпване на всички мирни средства - това е позицията на БСП във връзка с кризата в Близкия изток.

От партията определиха като недопустимо участието на страната ни в международна военна операция. Във връзка с насрочените за сряда протести пред Народното събрание депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов посочи, че има информация за масово присъствие на хора, организирани от ГЕРБ.

Според Янаки Стоилов към момента не е нужно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с кризата в Сирия. Той определи като неадекватно поведението на президента Росен Плевнелиев, който заяви, че позицията му по отношение на Сирия съвпада с тази на американския президент Барак Обама: „Когато България е сравнима по своите икономически, геополитически и военни възможности със САЩ, а това едва ли е постижима цел, тогава може да се казва позицията на българския президент е достатъчно да бъде мотивирана с това, че тя почти изцяло съвпада с позицията на американския президент".

Стоилов сподели, че не е изненадан от опитите за втора протестна вълна, която ще започне утре, и че протестите ще имат по-скоро политически характер. Той призова организаторите на протеста да поемат отговорността за организирането: „Тези транспортни операции да не се използват за блокиране на пътища и кръстовища и да се осуетява нормалното движение в столицата".

От думите на Стоилов стана ясно, че на протеста в сряда ще има и граждани, организирани от левицата.