Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, който беше открит мъртъв в колата си, се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха от Прокуратурата.

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев.

Откриха мъртъв кмета на Якоруда

Основната версия за смъртта му е самоубийство, посочи още Чилев. 

Районната прокуратура в Благоевград вече образува разследване за склоняване към самоубийство. 

Не са установени следи от присъствието на друг човек в автомобила на Кафелов. Той е бил с огнестрелна рана в областта на главата. По телефона му са открити две дупки, още не е потвърдено дали са от куршуми, каза пред журналисти прокурор Чилев. По думите му, въпреки основната версия за самоубийство, се работи и по всички други възможни, включително и предумишлено убийство.

Предстои изследване на всяко едно от веществените доказателства, след това ще имаме пълна картина, чакаме заключение на съдебния лекар. Извършват се неотложни действия в общината в Якоруда, в дома на Кафелов, проверяват се всички версии, разпитват се свидетели, каза прокурорът. Чилев потвърди, че откритото в автомобила оръжие е личният пистолет на жертвата. Намерен е мобилният му телефон, в него има два отвора, предстоят експертизи, за да се установи от какво са, каза прокурорът.

Провеждани са телефонни разговори през деня от негови близки, от служители на общината. Работи се основно върху склоняване към самоубийство, обясни прокурор Чилев.
БТА, nova.bg