Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е намерен мъртъв в автомобил. Той е бил с прострелна рана, съобщиха от МВР.

Към мястото са изпратени криминалисти, за да извършат оглед. Няма категорична информация дали градоначалникът е убит или става дума за самоубийство. Първоначално се появи информация, че колата е била заключена отвътре. По-късно версията бе опровергана - Кафелов е бил на задната седалка, а вратите са били отключени. Има следи от куршум и върху телефона на мъртвия кмет.

От МВР допълват, че кметът на Якоруда има разрешително за използване на два вида оръжия.

По-късно стана ясно, че прокуратурата започва разследване за склоняване към самоубийство, информира БТА. Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград. Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии.

Към мястото на инцидента пътува заместник-районен прокурор на Благоевград.


Запалиха автомобила на кмета на Якоруда

Кафелов привършваше поредния си мандат на поста. Той е кмет на общината от дълги години.

През лятото на 2022 г. КПКОНПИ започна разследване срещу него, припомня БГНЕС.

Тъстът и тъщата на якорудския кмет Нуредин Кафелов от години снабдяват сградата на администрацията, селските кметства, детските градини, училищата и Дневния център за деца с увреждания с интернет, перилни, почистващи и дезинфекционни препарати. Поръчките се правят, без да се обявяват предварително процедури по ЗОП, и всяка от тях може да бъде установена чрез изискване на фактурите между община Якоруда и двете фирми, чрез които родителите на кметската съпруга осъществяват дейността. Това е сигналът, регистриран на 18 юни в Комисията за конфликт на интереси. В него авторът му е дал сведения за фирмите, взети от Търговския регистър, за да облекчи Антикорупционната комисия в разследването срещу кмета на Якоруда Нуредин Кафелов за конфликт на интереси.

Нуредин Кафелов е роден на 01 януари 1958 г. в гр. Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Магистър - строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт "Карл Маркс".