/ БГНЕС, архив
За пореден път спецапелативният съд отказа да пусне от ареста бизнесмена Миню Стайков. Той иска да бъде освободен, за да се лекува.

Хванаха в измама адвокат на Миню Стайков

След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче й отказа.

Миню Стайков обяви гладна стачка


Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

Синът на Миню Стайков не знаел, че го издирват с Интерпол

Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча, каза Стайков.

Миню Стайков може да бъде обвинен и за злоупотреба с евросредства

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца - до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Задържаха собственика на „Винпром Карнобат” Миню Стайков и още над 10 души


Стайков ползва за защитник адвоката на Мишел Платини - Винсент Солари. Той обаче не се яви в съдебната зала днес. Решението на съда, според който Стайков може да извърши ново престъпление, е окончателно.
БТА