Трима министри обсъдиха действията при повишен миграционен натиск по държавните граници на България с Република Турция и Република Гърция на среща в МВР, съобщиха от ведомството. Инициативата за срещата идва заради изпълнение на решенията, взети по време на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ при президента на републиката Румен Радев.

Еврокомисар: ЕС е длъжен да създаде хуманитарни коридори за прием на афганистански бежанци

Срещата беше ръководена от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. В нея взеха участие министърът на отбраната Георги Панайотов, министърът на външните работи Светлан Стоев и ръководителите на службите за сигурност.

По време на работната среща всеки от присъстващите представи доклад по линия на компетентностите на ръководената от него структура за състоянието и възможностите за противодействие на миграционния натиск по държавните ни граници и във вътрешността на страната.

Слави Трифонов: Ще страдаме, ако допуснем мигрантите до нашата територия

Набелязани са конкретни действия във връзка със защита на националната сигурност. Взето е решение за провеждане на регулярни срещи съобразно динамиката, свързана с миграционните процеси.