Математик заподозрян в убийството на майка си
Математик заподозрян в убийството на майка си / netinfo

80-годишна жена е убита тази нощ в апартамента си на ул. “Бузлуджа” в Асеновград. Като заподозрян в убийството й е задържан синът й, който е подал сигнала в полицията половин час след полунощ.

При първоначалния оглед на трупа на възрастната жена са установени травматични увреждания по лицето и 5 прободни рани по шията и лицето й. 48-годишният й син Тодор е бил в неадекватно състояние. Направена му е алкохолна проба и е назначена психиатрична експертиза.

Заподозреният като отцеубиец е математик, живее и работи в София и преди дни се е завърнал в родния си град.

Причината за случилото се е в процес на изясняване, следобед материалите по делото ще бъдат докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив.

Друга възрастна жена - на 85 години, бе убита преди два дни в жилището си в центъра на Пловдив. Мярката за неотклонение на заподозрения като извършител на престъплението, 17 годишният и правнук Ивайло, се гледа днес следобед. Заседанието на съда е при закрити врата, тъй като момчето е непълнолетно.

Междувременно в Окръжния съд започна процесът срещу 61- годишния Георги Бажлеков, който миналия август застреля със самоделна пушка медицинска сестра и сина й след съседски скандал за оставена на площадка между стълбищата торба с боклук. Общо 195 хил. лева кръвнина искат роднините на двете жертви.

Други новини от Пловдив