/ БГНЕС
Работата на МВР е свързана и с дейността на прокуратурата, не виждам нищо нередно, заяви вътрешният министър
Вътрешният министър определи като съвсем нормална подкрепата на службите и МВР за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

"Съвсем нормално е, те работят ежедневно с прокуратурата, лично с г-н Гешев и аз съм работил. Кой ако не те, могат да дадат оценка за неговите професионални качества. Предполагам, че и от това е продиктувана подкрепата, която са изразили", коментира министърът.

Радев за върнатия указ: Оттук нататък отговорността е на ВСС

Вчера президентът критикува подкрепата, която избраният от ВСС за главен прокурор Иван Гешев получи от редица институции. Според него становищата, публикувани от ВСС, са в нарушение на закона, защото идват от множество държавни институции, включително и от изпълнителната власт в лицето на МВР, ДАНС и ГДБОП.

"Подкрепата на службите е за това, че те работят съвместно по противодействие на престъпността и в тази връзка колегите са решили и подкрепили. Все пак се избира главен поркурор. Работата на МВР е свързана и с дейността на прокуратурата, не виждам нищо нередно", настоя Младен Маринов.

Депутатите призоваха партиите да не упражняват натиск върху ВСС за избора на главен прокурор

Той посочи и че с Иван Гешев е работил добре и знае, че е "човек, който притежава всички необходими качества".

За върнатия указ от държавния глава, Маринов коментира: "Това са си конституционните правомощия на държавния глава и той си ги упражнява, съгласно Конституцията".